Meditatie

cropped-cropped-meditatie-e1440318659435.jpg

Het woord meditatie betekent letterlijk ‘naar het midden gaan’ (meditari). Het veronderstelt een methode om stilte te ervaren en tot rust te komen.

Even zich terug trekken in zichzelf, even de aandacht weg uit de omgeving, helpt om te revitaliseren en daardoor sterker in het leven te staan. Een meditatieve ervaring op zich is natuurlijk en kan op verschillende manieren ervaren worden. Het veronderstelt eenvoud.

Een wandeling in de natuur, een prachtig vergezicht, het stromen van een rivier, kunnen een meditatieve ervaring geven en je even los laten komen van de drukte van alle dag. Ook een geestelijke oefening kan je laten herbronnen om daarna helderder en met een kalmere geest in het leven te staan.

Het kan u dat beetje voordeel, evenwicht en bewustzijn brengen, dat nodig is om succesvol en gelukkig te zijn in uw werk, of bedrijf, en uw persoonlijke leven. Voor leiders en managers helpt meditatie om zich minder te verliezen in werkzaamheden en verantwoordelijkheden en het overzicht in activiteiten te bewaren.

Een meditatie training kan een deel zijn van een retreat of een coaching traject. [Het is op de eerste plaats een geestelijke oefening, een specifieke zithouding is geen vereiste].

%d bloggers liken dit: