Menu Home

Meditatie

cropped-cropped-meditatie-e1440318659435.jpg

Het woord meditatie betekent letterlijk ‘naar het midden gaan’ (meditari). Het veronderstelt een methode om stilte te ervaren en tot rust en vrede te komen.

Meditatie in deze tijd helpt om zich even terug te trekken in zichzelf en daardoor sterker in het leven te staan. Meditatie op zich is natuurlijk en geeft een natuurlijke ervaring, en de methode daartoe kan geleerd worden. Het veronderstelt eenvoud.

Een wandeling in de natuur, een prachtig vergezicht, het stromen van een rivier, kunnen een meditatieve ervaring geven en je even los laten komen van de drukte van alle dag. Ook geestelijke oefeningen met een mantra of klank kan het effect brengen en je geest laten herbronnen om daarna helderder, met een kalmere geest, in het leven te staan.

Het kan u net dat beetje voordeel, evenwicht en bewustzijn brengen, dat nodig is om succesvol en gelukkig te zijn in uw werk, of bedrijf, en uw persoonlijke leven. Voor leiders en managers helpt het zich minder te verliezen in hun werkzaamheden en verantwoordelijkheden en het overzicht in hun activiteiten te bewaren.

Meditatie kan een deel zijn van een retreat of training. [Om in een specifieke zithouding te kunnen zitten, is hierbij geen vereiste].

%d bloggers liken dit: