Menu Home

Meditatie

cropped-cropped-meditatie-e1440318659435.jpg

Het woord meditatie betekent letterlijk ‘naar het midden gaan’ (meditari). Het veronderstelt een methode om stillere niveaus van de geest te ervaren en tot rust en vrede te komen. Er zijn verschillende wegen om dit te bereiken.

Een wandeling kan het effect geven, maar ook het genieten van een prachtig vergezicht. Mindfulness is een andere methode die bekendheid geniet. Ook zijn er methoden die met klank om mantra’s werken. Rust en vrede ervaren veronderstelt eenvoud, eenvoud in methode. Complexiteit brengt eerder onrust.

Mantra”s zijn klanken die een harmoniserend effect hebben. Het gebruik van een mantra is als het eenvoudige gebruik van een positieve gedachte die de geest help om stiller en rustiger te worden en toch alert te blijven. Onnuttige gedachten krijgen minder de kans. Niet alleen de geest kan herbronnen, maar ook het lichaam gaat mee en ondervindt een helende en genezende invloed.

In activiteit opent dit de mogelijkheid om gemakkelijker in harmonie en succesvol te functioneren en oplossingen in werk, thuis of andere situaties te vinden.

Ofschoon meditatie een natuurlijk iets is, is het mogelijk om dit systematisch te leren.. Een specifieke zithouding is geen vereiste.Voor meer informatie of eventueel een training: neem contact op.

Voor een groep is een weekend retreat mogelijk. Men kan een eenvoudige meditatie leren als steun voor een evenwichtige levensstijl. Tevens is er aandacht voor ademhaling, wandelingen in de natuur, en lifestyle voor een leven in balans.
Zo’n retreat kan op een locatie naar keuze, in Nederland of internationaal.

Een internationale retreat kan eventueel in Ayur-Garden lifestyle centre in Lanckorona nabij Krakau, Polen. Als facilitators en trainers zijn Wil Burgmans, drs., en Franciscus van de Logt beschikbaar. Beiden hebben een jarenlange ervaring.

%d bloggers liken dit: