Menu Home

Meditatie

cropped-cropped-meditatie-e1440318659435.jpgHet woord meditatie betekent letterlijk ‘naar het midden gaan’ (meditari). Het veronderstelt een methode om stillere niveaus van de geest te ervaren en tot rust en vrede te komen. Er zijn verschillende wegen om dit te bereiken.

Een wandeling kan het effect geven, maar ook het genieten van een prachtig vergezicht. Ook zijn er methoden die met klank om mantra’s werken. Van belang is dat de geest zowel tot rust komt als wakker blijft. De geest verstilt en gedachten worden minder. Het is een herbronnen en nieuwe energie opdoen. Onnuttige gedachten krijgen minder de kans. Niet alleen de geest kan herbronnen, maar ook het lichaam ondervindt een helende en genezende invloed.

De voordelen van meditatie gaan mee de activiteit in, zodat stress en spanningen minder  vat krijgen. Oplossingen in werksituaties worden gemakkelijker gevonden, en het is ook een basis voor meer harmonie in de thuissituatie.

Een eenvoudige vorm van mantra meditatie is bekend uit de Vedische wijsheid van de Himalaya. Een specifieke zithouding is geen vereiste.Voor meer informatie of eventueel een training: neem contact op.

Voor een groep is een weekend retreat mogelijk. Men kan een eenvoudige meditatie leren als steun voor een evenwichtige levensstijl. Tevens is er aandacht voor ademhaling, wandelingen in de natuur, en lifestyle voor een leven in balans.
Zo’n retreat kan op een locatie naar keuze, in Nederland of internationaal.

Een internationale retreat kan eventueel in Ayur-Garden lifestyle centre in Lanckorona nabij Krakau, Polen. Als facilitators en trainers zijn Wil Burgmans, drs., en Franciscus van de Logt beschikbaar. Beiden hebben een jarenlange ervaring.

%d bloggers liken dit: