Menu Home

Meditatie

cropped-cropped-meditatie-e1440318659435.jpgMeditatie helpt om geestelijke activiteit zoals gedachten en emoties tot rust te laten komen en vrede en stilte te ervaren. Het woord meditatie betekent letterlijk ‘naar het midden gaan’ (meditari).

Er zijn verschillende methoden om “naar binnen te gaan”.  Van belang is dat de geest zowel bewust als wakker blijft. Ook bijvoorbeeld een ontspannen wandeling in een mooie omgeving kan hieraan bijdragen.

Op fysiek niveau brengt het rust en kan stress en spanningen neutraliseren. Lichamelijk functioneren en geestelijke activiteiten zijn nauw verbonden.

Een eenvoudige mantra meditatie kan benut worden om de geest langzaam vrij te maken van dagelijkse beslommeringen. Het is een bewustzijnsmethode die helpt om te herbronnen, nieuwe energie op te doen en vrede te ervaren. Deze methode is bekend uit de oude Vedische wijsheid van de Himalaya.

Een specifieke zithouding is niet nodig. Het kan in kleermakerszit, maar ook normaal zittend op een stoel.

Categorieën:Blog artikelen lifestyle

Tagged as:

W Burgmans

Dhr. Wil Burgmans is verbonden aan een ontmoetings- en retraitecentrum. Hij heeft een consultancy en geeft consulten en workshops. Hij is opgeleid als psycholoog, en heeft zich verdiept in meditatie en de aloude Vedische kennis van India.

%d bloggers liken dit: