Meditatie

cropped-cropped-meditatie-e1440318659435.jpgOm beslissingen te nemen en keuzes te maken is een frisse geest van belang. Het kan helpen om even uit het normale ritme van elke dag te stappen en te herbronnen.

Meditatie als methode is van oudsher bedoeld om tot jezelf te komen, om de aandacht naar binnen te richten en geestelijke activiteit te verstillen. Het woord meditatie betekent letterlijk ‘naar het midden gaan’ (meditari). Er zijn vele methoden.

Van belang is dat de geest bewust stilte en vrede gaat ervaren. Een ontspannen wandeling, een fietstocht, zijn in de natuur, een weekend weg, maar ook een eenvoudige meditatie met een mantra, een of twee keer per dag, kan dit bewerkstelligen.

Het heeft niet alleen geestelijke effecten, verbeterd bewustzijn, maar ook fysieke effecten. Fysieke rust neutraliseert stress en spanningen. Lichamelijk functioneren en geestelijke activiteiten zijn nauw verbonden. We komen meer tot onszelf.

Gepubliceerd door W Burgmans

Dhr. Wil Burgmans is verbonden aan een ontmoetings- en retraitecentrum. Hij werkt tevens als coach voor leiders en teams; geeft consulten en workshops. Hij is opgeleid als psycholoog, en heeft zich verdiept in meditatie en de aloude Vedische kennis van India.

%d bloggers liken dit: